Andrana Čekić kontakt

Andreana Čekić - muzički izvodjač

Andreana Čekić je srpska pop-folk pevačica koja je široj javnosti postala poznata nakon takmičenja u muzičkom šou „Zvezde Granda“ (2010 – 2011) gde je osvojila šesto mesto.

 • ndreana je rođena 23. avgusta 1984. godine u Kozarskoj Dubici (Bosanska Dubica) u Bosni i Hercegovini. Živi i radi u Beogradu.

 • Posle finala Zvezda granda, Andreana Čekić počinje aktivno da snima numere.

 • Andreana sada redovno objavljuje nove numere i svaka je za nijansu bolja od prethodne. .

  Nakon učešća u finale tačmičenja Zvezde Granda pažnju na sebe skrenula je pesmama Neraspoložena i Hendikep.

  Sledeće godine izbacuje pesmu Viski koja prolazi manje zapažano.

  Nakon dve godine diskografske pauze, koju je provela nastupajući, objavljuje duet Nevreme sa Slobodanom Vasićem koji je postao hit.

  Zatim, sledeće godine objaljuje pesmu Kraljica u zlatu koja je oborila sve rekorde i postala jedan od najvećih hitova 2015. godine.

  Iste godine objavljuje pesmu Rođena da plačem, koja prolazi manje zapažano, ali Andreana ostaje aktivna u medijima. 2016. objavljuje pesmu 300 svatova koja je ubrzo postala hit leta i broji oko 15 miliona prikaza na Jutjubu.

  2017. godine objavljuje baladu Blago suzama, u sred leta, koja je postigla ogroman uspeh. U međuvremenu izdala je pesme  Zauvek ti pripadam i Kraljevi falša.

  2018. proglašena je za pevačicu koja ima najveći hit godine, to je pesma Cipele, koju je snimila u saradnji sa pevačem Emirom Đulovićem. Pesma broji oko 80 miliona prikaza.

  Nakon ogromnog uspeha pesme Cipele, u saradnji sa kompozitorom Banetom Opačić izdaje pesmu Presveto i grešno. Koja takođe postaje hit. Zatim, snima pesmu Tuđa majica, koju je posvetila svim ženama koje su doživele nasilje. Pesma postiže velik uspeh.

  U februaru 2020. godine, objavljuje duet sa Srećkom Krečarom, pesma se zove Opasno me radiš, postala je veoma veliki hit i broji preko 20 miliona pregleda na jutjubu.

  1.jula objavljuje pesmu Srećo pojavi se, koja je za samo jedan dan imala preko pola miliona pregleda na jutjubu.