Jelena Gerbec je rođena 14.11.1985. godine u Rumi. Završila je srednju tekstilnu školu. Pevanjem se bavi još od svoje osamnaeste godine, a do sada je imala 3 benda sa kojima je nastupala po Srbiji.

2006. godine je bila pobednik takmičenja “BN Muzika” i dobila je priliku da izda i svoj album za VIP Produkciju. Album je doživeo odličan prijem kod publike. Izdvojilo se nekoliko hitova kao što su “Hajmo na sto”, “Ovde više ne živi Jelena” i “Lako zapaljiva”.

2010.godine Jelena Gerbec se prijavila na audiciju za takmičenje Zvezde Granda. Nakon samo dve godine od ulaska u Grand, Jelena je neverovatno tražena i popularna. A njena popularnost je iz dana u dan sve veća i veća.

Koji je pak predložio Aleksandri Bursać da se prijavi za takmičenje „Zvezde Granda“, jer je prepoznao kao iskusan i producent i muzičar, njen pevački talenat.2005. godine.
Posle naporne godine i završene pete sezone Zvezda Granda, Jelena Gerbec je imala veliku turneju u balkanskom regionu sa ostalim učesnicima ovog šou-programa. Jelena Gerbec kontakt, ukoliko želite da angažujete Jelenu Gerbec za Vaše veselje, svadbu, proslavu, pozovite…